Wie doen er mee?

In het Westerkwartier willen overheden, ondernemers, burgerpartijen natuurbeherende organisaties en kennisinstellingen structureel samenwerken. Zij hebben in december 2012 een overeenkomst opgesteld waarin zij verklaren dat zij:
-Een collectieve aanpak van de gebieds- en landschapsontwikkeling en het landschapsonderhoud in het Westerkwartier willen realiseren.
-De komende tijd verder willen werken aan het ontwikkelen van de Gebiedscoöperatie.

Het programma van de Kenniswerkplaats Westerkwartier wordt gevormd door de agenda van de Gebiedscoöperatie. Centraal staan behoud en ontwikkeling van het Westerkwartier. Het gaat dan om groene economische activiteiten die in het voordeel zijn van het Westerkwartier in zijn geheel en van de leden van de Gebiedscoöperatie in het bijzonder. Samen zetten alle partijen zich in voor een gezamenlijke en integrale vernieuwing van landbouw, natuur, landschap, welvaart en welzijn in het Westerkwartier.

Thema's

-beheer en ontwikkeling van de leefomgeving
-voedsel (productie en afzet)
-paardenhouderij/paardensport
-recreatie en toerisme
-duurzame gebiedsorganisatie

Meer informatie

Voor meer informatie over de Kenniswerkplaats Westerkwartier kun u contact opnemen met Frans Traa via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0653428053

Frans Traa
Manager Kenniswerkplaats Westerkwartier

tel: 0653428053
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.