Wie doen er mee?

De Kenniswerkplaats Veenkoloniën is een samenwerking tussen kennisinstellingen AOC Terra, van Hall Larenstein en Wageningen University gericht op het stimuleren van innovaties in de Veenkoloniën. Studenten, docenten en onderzoekers van de groene onderwijs- en onderzoeksinstellingen werken samen met gebiedspartners, zoals ondernemers en overheden voor het zoeken van innovatieve oplossingen voor regionale vraagstukken.
In de Veenkoloniën is al meerdere jaren een samenwerking tussen de Agenda voor de Veenkoloniën en de kennisinstellingen.

Thema's

De kenniswerkplaats Veenkoloniën sluit aan bij de thema's van de Agenda voor de Veenkoloniën met de focus gericht op:

  • Landbouw
  • Water
  • Energie.

Voor het stimuleren van de Landbouw in de Veenkoloniën heeft de stuurgroep van de Agenda voor de Veenkoloniën een adviescommissie ingesteld o.l.v. prof. Rudy Rabbinge die in februari 2012 met tien adviezen is gekomen voor de verdere economische versterking van de landbouw in het gebied onder de titel 'Perspectieven door Kracht'. Vertrekkend uit dit kader heeft de Kenniswerkplaats Veenkoloniën een focus aangebracht door te werken aan 4 programma's:

  • Dorpsenergieplan
  • Samenwerking akkerbouw- veehouderij
  • Groen- blauwe diensten
  • Opbrengstverhoging
Meer informatie

Bent u ondernemer of ambtenaar en heeft u een vraagstuk voor de studenten van de Kenniswerkplaats? Bent u docent en doet u met uw studenten graag mee met Kenniswerkplaats projecten? Of heeft u interesse om bijeenkomsten van de Kenniswerkplaats bij te wonen of de ontwikkelingen in de Veenkoloniën te volgen?

Bekijk hier de oogst van schooljaar 2012-2013.

oogstboekje-kwp-veenkolonien

Neem contact op met Rosalie Rooze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0630122379