Door het verbinden van regionale partijen en onderwijs biedt Kenniswerkplaats de mogelijkheid om te werken aan complexe vernieuwingsprocessen in de regio. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van een vitale leef- en werkomgeving. Behoud van identiteit, sociale cohesie en een ondernemende en concurrerende economie staan hierbij centraal.
Voor het onderwijs
De Kenniswerkplaats zorgt ervoor dat de onderwijsinstelling een verbinding kan maken en houden met werkgevers in de regio. Ook maakt de Kenniswerkplaats samenwerking tussen verschillende studierichtingen en onderwijsniveaus mogelijk. Studenten spelen een belangrijke rol binnen de Kenniswerkplaats, omdat zij beschikken over een frisse blik en vernieuwende ideeën.
Voor de regio
Gemeenten, provincie en maatschappelijke organisaties zijn samen met het bedrijfsleven de motor achter regionale ontwikkeling. Ondernemers, overheden, bewoners en maatschappelijke organisaties kunnen bij de Kenniswerkplaats terecht voor advies over verschillende thema's. Kennis vanuit allerlei studierichtingen en studieniveaus kan hierbij van meerwaarde zijn.
Samen met de vraageigenaren uit de regio organiseert de Kenniswerkplaats projecten en programma's, waar actuele vraagstukken centraal staan. Studenten, docenten en onderzoekers zoeken naar antwoorden op deze vragen. Door de samenwerking met de regio ontstaan er producten die goed aansluiten op de behoefte van de regio. Dit leidt tot nieuwe inzichten, die bijdragen aan regionale ontwikkeling.