De Kenniswerkplaats Groene Kennispoort Twente (GKT) is een initiatief van de gemeente Borne en AOC Oost dat in 2009 is opgestart om een aantrekkelijke leer-, onderzoek en werkomgeving te creëren. In de Kenniswerkplaats worden vragen uit beleid en praktijk van plattelands- en stadsrandontwikkeling gekoppeld aan expertise die aanwezig is in onderwijs en onderzoeksinstellingen.
De GKT heeft in een korte tijd een grote ontwikkeling doorgemaakt, zo wordt de GKT inmiddels ondersteund door de veertien gemeenten van Zuidwest en Noordoost Twente, het waterschap Regge & Dinkel en de provincie Overijssel en de onderwijsinstellingen AOC- Oost, Wageningen University, Stoas Hogeschool, Christelijke Agrarische Hogeschool, van Hall Larenstein, Saxion en ROC van Twente. Eind 2011 is er een regiocontract ondertekend waarmee is aangegeven dat tot en met 2015 in genoemde samenstelling zal worden samengewerkt.

Thema's kennisagenda

In de huidige kennisagenda wordt gewerkt aan de volgende thema’s:

  • Leven en werken in het buitengebied
  • Groenblauwe dooradering
  • Ondernemen in Twente
  • Voeding en Gezondheid
  • Groene Educatie

De kennisagenda is een dynamisch document. Het komende jaar zal er nadrukkelijk toegewerkt worden naar de sectoren die voor Twente van belang zijn. Dit zijn onder andere de topsectoren Agri&Food en Energie, daarbij zal de Human Capital Agenda worden uitgewerkt voor de regio en zullen alle innovatieve en duurzame projecten die leven in Twente worden uitgewerkt en uitgezet.

Meer informatie

Voor meer informatie over Kenniswerkplaats de Groene Kennispoort Twente kunt u contact opnemen met Dagmar Essing via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 489 527 22 of met Rolf Oldejans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 053 481 520 5 of 06 106 256 76.

gkt